Nevşehir yemeklerinin füzyon mutfağa uygunluğunun incelenmesi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Kamış, M. Doğan
dc.contributor.author Türk, Okan
dc.contributor.author İlhan, İbrahim
dc.date.accessioned 2021-06-28T07:37:07Z
dc.date.available 2021-06-28T07:37:07Z
dc.date.issued 2016-12
dc.identifier.citation Kamış, M. D., Türk, O., İlhan, İ. (2016). Nevşehir Yemeklerinin Füzyon Mutfağa Uygunluğunun İncelenmesi, II. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu Bildiri Metinleri, 1. Baskı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Basımevi, Nevşehir, ss. 943-950. tr_TR
dc.identifier.isbn 978-605-4163-30-4
dc.identifier.uri https://dosyalar.nevsehir.edu.tr/6c99e1fa5d16c71258fa59b3f251400d/2.-uluslararasi-nevsehir-tarih-ve-kultur-sempozyumu-bildirileri-elektronik-yayin.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3200
dc.description.abstract Füzyon tanım olarak birleştirme anlamına gelmektedir. Füzyon mutfağı ise, dünya mutfaklarına ait farklı yemek anlayışlarının sentezlenip, yeni mutfaklar, yeni yemekler, yeni lezzetler yaratılmasıdır. Hem kendi mutfak kültürünün damak zevkinden ayrılmak istemeyen turistler, hem de yerel mutfağını turistlerin beğenisine sunmak isteyen turistik bölgeler için sentez mutfak önemli bir imkân sağlayabilir. Bu nedenle araştırmanın temel amacı; Nevşehir yerel mutfağındaki yemekler ile dünya mutfağına ait yemeklerin füzyonunu oluşturarak, hem yabancı turistlerin yiyecek içecek ihtiyaçlarına daha iyi cevap verilebilmek, hem de füzyon uygulamaları ile yerel halkın da farklı mutfak kültürlerini tanıyarak yöresel yemeklerini turistlerin beğenisine sunmalarına yardımcı olacak tarifler oluşturmaktır. Araştırmanın yöntemini Nevşehir yerel mutfağına ait yöresel yiyecekler ve dünya mutfaklarına ait yiyeceklerin deneysel şekilde birleştirilmeleriyle yapılan füzyonlar oluşturmaktadır. Bu birleştirmeler Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi uygulama mutfağında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile birlikte gerçekleştirilmiş, Nevşehir yerel mutfağı ve dünya mutfağına ait lezzetlerin birleştirilmesinden meydana gelen üç adet füzyon oluşturulmuştur. Hazırlanan füzyonlara ait standart yemek tarifleri, kullanılan malzemeler, miktarları ve sunum şekilleri açıklanmıştır. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Basımevi, Nevşehir tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Nevşehir mutfağı tr_TR
dc.subject Mutfak kültürü tr_TR
dc.subject Füzyon mutfak tr_TR
dc.title Nevşehir yemeklerinin füzyon mutfağa uygunluğunun incelenmesi tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal II. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu Bildiri Metinleri tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0002-6614-9356 tr_TR
dc.contributor.authorID 33545 tr_TR
dc.identifier.volume 1. Baskı tr_TR
dc.identifier.startpage 943 tr_TR
dc.identifier.endpage 950 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster