dc.contributor.author |
Kamış, M. Doğan |
|
dc.contributor.author |
Türk, Okan |
|
dc.contributor.author |
İlhan, İbrahim |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-28T07:37:07Z |
|
dc.date.available |
2021-06-28T07:37:07Z |
|
dc.date.issued |
2016-12 |
|
dc.identifier.citation |
Kamış, M. D., Türk, O., İlhan, İ. (2016). Nevşehir Yemeklerinin Füzyon Mutfağa Uygunluğunun İncelenmesi, II. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu Bildiri Metinleri, 1. Baskı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Basımevi, Nevşehir, ss. 943-950. |
tr_TR |
dc.identifier.isbn |
978-605-4163-30-4 |
|
dc.identifier.uri |
https://dosyalar.nevsehir.edu.tr/6c99e1fa5d16c71258fa59b3f251400d/2.-uluslararasi-nevsehir-tarih-ve-kultur-sempozyumu-bildirileri-elektronik-yayin.pdf |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/3200 |
|
dc.description.abstract |
Füzyon tanım olarak birleştirme anlamına gelmektedir. Füzyon mutfağı ise, dünya mutfaklarına ait farklı yemek anlayışlarının sentezlenip, yeni mutfaklar, yeni yemekler, yeni lezzetler yaratılmasıdır. Hem kendi mutfak kültürünün damak zevkinden ayrılmak istemeyen turistler, hem de yerel mutfağını turistlerin beğenisine sunmak isteyen turistik bölgeler için sentez mutfak önemli bir imkân sağlayabilir. Bu nedenle araştırmanın temel amacı; Nevşehir yerel mutfağındaki yemekler ile dünya mutfağına ait yemeklerin füzyonunu oluşturarak, hem yabancı turistlerin yiyecek içecek ihtiyaçlarına daha iyi cevap verilebilmek, hem de füzyon uygulamaları ile yerel halkın da farklı mutfak kültürlerini tanıyarak yöresel yemeklerini turistlerin beğenisine sunmalarına yardımcı olacak tarifler oluşturmaktır. Araştırmanın yöntemini Nevşehir yerel mutfağına ait yöresel yiyecekler ve dünya mutfaklarına ait yiyeceklerin deneysel şekilde birleştirilmeleriyle yapılan füzyonlar oluşturmaktadır. Bu birleştirmeler Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi uygulama mutfağında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile birlikte gerçekleştirilmiş, Nevşehir yerel mutfağı ve dünya mutfağına ait lezzetlerin birleştirilmesinden meydana gelen üç adet füzyon oluşturulmuştur. Hazırlanan füzyonlara ait standart yemek tarifleri, kullanılan malzemeler, miktarları ve sunum şekilleri açıklanmıştır. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Basımevi, Nevşehir |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Nevşehir mutfağı |
tr_TR |
dc.subject |
Mutfak kültürü |
tr_TR |
dc.subject |
Füzyon mutfak |
tr_TR |
dc.title |
Nevşehir yemeklerinin füzyon mutfağa uygunluğunun incelenmesi |
tr_TR |
dc.type |
conferenceObject |
tr_TR |
dc.relation.journal |
II. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu Bildiri Metinleri |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0002-6614-9356 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
33545 |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
1. Baskı |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
943 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
950 |
tr_TR |