Nevşehir yerel mutfak kültürünün gastronomi turizmi açısından incelenmesi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author İlhan, İbrahim
dc.contributor.author M. Doğan, Kamış
dc.contributor.author Okan, Türk
dc.date.accessioned 2021-06-28T07:35:42Z
dc.date.available 2021-06-28T07:35:42Z
dc.date.issued 2016-12
dc.identifier.citation İlhan, İ., Kamış, M. D., Türk, O., (2016). Nevşehir Yerel Mutfak Kültürünün Gastronomi Turizmi Açısından İncelenmesi, II. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu Bildiri Metinleri, 1. Baskı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Basımevi, Nevşehir, ss. 752-765. tr_TR
dc.identifier.isbn 978-605-4163-30-4
dc.identifier.uri https://dosyalar.nevsehir.edu.tr/6c99e1fa5d16c71258fa59b3f251400d/2.-uluslararasi-nevsehir-tarih-ve-kultur-sempozyumu-bildirileri-elektronik-yayin.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3199
dc.description.abstract Yerel mutfak kültürleri önemli turistik çekiciliklerinden biridir. Yerel mutfak kültürünün gastronomi turizmi kapsamında değerlendirilmesi turizm gelişiminin olumlu ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel etkilerinin artırılması ve sürdürülebilmesi açısından önemlidir. Ülkemizin önemli bir turizm bölgesi olan Nevşehir’de yerel mutfak kültürünün turistik bir ürün olarak, turizm işletmelerinin menülerinde ne ölçüde yer aldığı, gastronomi turizminin geliştirilmesi açısından mevcut katkısı, varsa önündeki engel ve fırsatların belirlenmesi araştırmanın amacını oluşturmaktadır. Çalışmanın yöntemini menü analizleri ve yarı yapılandırılmış mülakat yöntemi oluşturmaktadır. Bu bağlamda restoranların menüleri incelenmiş, restoranların yönetici ve şef aşçıları ile görüşülerek araştırmanın bulguları toplanmıştır. Araştırmada elde edilen bulgular doğrultusunda Nevşehir yerel mutfak kültürüne ait yiyeceklerin restoran menülerinde yeterince yer almadığı, gastronomi turizminde değerlendirilebilmesi açısından öncelikli olarak tanıtma ve tutundurma faaliyetlerinin artırılması gerektiği sonucuna varılmıştır. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Basımevi, Nevşehir tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Gastronomi tr_TR
dc.subject Yerel mutfak kültürü tr_TR
dc.subject Gastronomi turizm tr_TR
dc.subject Nevşehir mutfak kültürü tr_TR
dc.title Nevşehir yerel mutfak kültürünün gastronomi turizmi açısından incelenmesi tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal II. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu Bildiri Metinleri tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0002-6614-9356 tr_TR
dc.contributor.authorID 33545 tr_TR
dc.identifier.volume 1. Baskı tr_TR
dc.identifier.startpage 752 tr_TR
dc.identifier.endpage 765 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster