dc.contributor.author |
İlhan, İbrahim |
|
dc.contributor.author |
M. Doğan, Kamış |
|
dc.contributor.author |
Okan, Türk |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-28T07:35:42Z |
|
dc.date.available |
2021-06-28T07:35:42Z |
|
dc.date.issued |
2016-12 |
|
dc.identifier.citation |
İlhan, İ., Kamış, M. D., Türk, O., (2016). Nevşehir Yerel Mutfak Kültürünün Gastronomi Turizmi Açısından İncelenmesi, II. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu Bildiri Metinleri, 1. Baskı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Basımevi, Nevşehir, ss. 752-765. |
tr_TR |
dc.identifier.isbn |
978-605-4163-30-4 |
|
dc.identifier.uri |
https://dosyalar.nevsehir.edu.tr/6c99e1fa5d16c71258fa59b3f251400d/2.-uluslararasi-nevsehir-tarih-ve-kultur-sempozyumu-bildirileri-elektronik-yayin.pdf |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/3199 |
|
dc.description.abstract |
Yerel mutfak kültürleri önemli turistik çekiciliklerinden biridir. Yerel mutfak kültürünün gastronomi turizmi kapsamında değerlendirilmesi turizm gelişiminin olumlu ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel etkilerinin artırılması ve sürdürülebilmesi açısından önemlidir. Ülkemizin önemli bir turizm bölgesi olan Nevşehir’de yerel mutfak kültürünün turistik bir ürün olarak, turizm işletmelerinin menülerinde ne ölçüde yer aldığı, gastronomi turizminin geliştirilmesi açısından mevcut katkısı, varsa önündeki engel ve fırsatların belirlenmesi araştırmanın amacını oluşturmaktadır. Çalışmanın yöntemini menü analizleri ve yarı yapılandırılmış mülakat yöntemi oluşturmaktadır. Bu bağlamda restoranların menüleri incelenmiş, restoranların yönetici ve şef aşçıları ile görüşülerek araştırmanın bulguları toplanmıştır. Araştırmada elde edilen bulgular doğrultusunda Nevşehir yerel mutfak kültürüne ait yiyeceklerin restoran menülerinde yeterince yer almadığı, gastronomi turizminde değerlendirilebilmesi açısından öncelikli olarak tanıtma ve tutundurma faaliyetlerinin artırılması gerektiği sonucuna varılmıştır. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Basımevi, Nevşehir |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Gastronomi |
tr_TR |
dc.subject |
Yerel mutfak kültürü |
tr_TR |
dc.subject |
Gastronomi turizm |
tr_TR |
dc.subject |
Nevşehir mutfak kültürü |
tr_TR |
dc.title |
Nevşehir yerel mutfak kültürünün gastronomi turizmi açısından incelenmesi |
tr_TR |
dc.type |
conferenceObject |
tr_TR |
dc.relation.journal |
II. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu Bildiri Metinleri |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0002-6614-9356 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
33545 |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
1. Baskı |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
752 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
765 |
tr_TR |