Turizmde bölgesel planlama ve yönetimi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author İçöz, Orhan
dc.contributor.author İlhan, İbrahim
dc.date.accessioned 2021-06-28T07:31:15Z
dc.date.available 2021-06-28T07:31:15Z
dc.date.issued 2007-12
dc.identifier.citation İçöz, Orhan ve İbrahim İlhan (2007). Turizmde Bölgesel Planlama ve Yönetimi, Sürdürülebilir Rekabet Avantajı Elde Etmede TURİZM SEKTÖRÜ Sektörel Stratejiler ve Uygulamalar, (Editörler: Melih Bulu ve İ. Hakkı Eraslan), 1. Basım, Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Derneği (URAK) Yayınları, Yayın No: 2007/1, Kazancı Matbaacılık, İstanbul, ss. 269-290. tr_TR
dc.identifier.isbn 978-975-6292-13-6
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3196
dc.description.abstract Sürdürülebilir turizm gelişiminin birinci ve en temel ilkesi planlı turizm gelişimi ve yönetimidir. Sürdürülebilir turizm gelişimi için belirlenen ilkeler ve yönetsel uygulamalar bütün turizm mahallerinde, her ölçek ve düzeyde, her turizm türünde uygulanabilir. Bununla birlikte, sürdürülebilirlik ilkelerinin rehberliği ve edinilen deneyimler turizm planlaması ve yönetimi için en uygun ölçeğin bölgesel ölçek olduğunu işaret etmektedir. Bu bölümün konusunu turizmde bölgesel planlama ve yönetimi oluşturmaktadır. Yöntem olarak konu ile ilgili yazının gözden geçirilmesi ve sistemli çözümlemesine dayanan bu kuramsal çalışmanın amacı, sürdürülebilir turizm gelişimini amaçlayanlar için rehberlik sağlayacak kuramsal bir model sunmaktadır. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Derneği (URAK) Yayınları tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Sürdürülebilir turizm tr_TR
dc.subject Turizm planlaması modeli tr_TR
dc.subject Turizm planlaması türleri tr_TR
dc.subject Turizm sektörü tr_TR
dc.title Turizmde bölgesel planlama ve yönetimi tr_TR
dc.type bookPart tr_TR
dc.relation.journal Sürdürülebilir Rekabet Avantajı Elde Etmede TURİZM SEKTÖRÜ Sektörel Stratejiler ve Uygulamalar tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0002-6614-9356 tr_TR
dc.contributor.authorID 33545 tr_TR
dc.identifier.volume 1. Baskı tr_TR
dc.identifier.startpage 269 tr_TR
dc.identifier.endpage 290 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster