dc.contributor.author |
İçöz, Orhan |
|
dc.contributor.author |
İlhan, İbrahim |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-28T07:31:15Z |
|
dc.date.available |
2021-06-28T07:31:15Z |
|
dc.date.issued |
2007-12 |
|
dc.identifier.citation |
İçöz, Orhan ve İbrahim İlhan (2007). Turizmde Bölgesel Planlama ve Yönetimi, Sürdürülebilir Rekabet Avantajı Elde Etmede TURİZM SEKTÖRÜ Sektörel Stratejiler ve Uygulamalar, (Editörler: Melih Bulu ve İ. Hakkı Eraslan), 1. Basım, Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Derneği (URAK) Yayınları, Yayın No: 2007/1, Kazancı Matbaacılık, İstanbul, ss. 269-290. |
tr_TR |
dc.identifier.isbn |
978-975-6292-13-6 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/3196 |
|
dc.description.abstract |
Sürdürülebilir turizm gelişiminin birinci ve en temel ilkesi planlı turizm gelişimi ve yönetimidir. Sürdürülebilir turizm gelişimi için belirlenen ilkeler ve yönetsel uygulamalar bütün turizm mahallerinde, her ölçek ve düzeyde, her turizm türünde uygulanabilir. Bununla birlikte, sürdürülebilirlik ilkelerinin rehberliği ve edinilen deneyimler turizm planlaması ve yönetimi için en uygun ölçeğin bölgesel ölçek olduğunu işaret etmektedir. Bu bölümün konusunu turizmde bölgesel planlama ve yönetimi oluşturmaktadır. Yöntem olarak konu ile ilgili yazının gözden geçirilmesi ve sistemli çözümlemesine dayanan bu kuramsal çalışmanın amacı, sürdürülebilir turizm gelişimini amaçlayanlar için rehberlik sağlayacak kuramsal bir model sunmaktadır. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Derneği (URAK) Yayınları |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Sürdürülebilir turizm |
tr_TR |
dc.subject |
Turizm planlaması modeli |
tr_TR |
dc.subject |
Turizm planlaması türleri |
tr_TR |
dc.subject |
Turizm sektörü |
tr_TR |
dc.title |
Turizmde bölgesel planlama ve yönetimi |
tr_TR |
dc.type |
bookPart |
tr_TR |
dc.relation.journal |
Sürdürülebilir Rekabet Avantajı Elde Etmede TURİZM SEKTÖRÜ Sektörel Stratejiler ve Uygulamalar |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0002-6614-9356 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
33545 |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
1. Baskı |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
269 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
290 |
tr_TR |