dc.contributor.author |
Özgül Katlav, Eda |
|
dc.contributor.author |
Küçükaltan, Derman |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-25T10:35:13Z |
|
dc.date.available |
2021-06-25T10:35:13Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.identifier.citation |
ÖZGÜL KATLAV EDA,KÜÇÜKALTAN DERMAN (2019). Kırsal Turizmin Gelişimine Yönelik Yerel Halkın Yaklaşımı: Avanos Göynük Köyü Üzerine Bir Araştırma. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, 3(4) |
tr_TR |
dc.identifier.uri |
https://dergipark.org.tr/en/pub/gastoria/issue/51504/576380 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/3139 |
|
dc.description.abstract |
Ön çalışma olarak gerçekleştirilen bu çalışmada, Nevşehir İlinin temel ekonomik unsurlarından olan turizm ve tarım faaliyetlerinin bir arada değerlendirilmesi ile tarım turizmi potansiyelinin ortaya konması amaçlanmıştır. Bu amaca ulaşabilmek için öncelikle turizmin bir bölgede gelişiminden en fazla etkilenecek kesim olan yerel halk ve orada yaşayan üreticilerin görüşlerinin alınması önem arz etmektedir. Bu kapsamda Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı olan Göynük Köyü’ndeki bağcılık faaliyetlerinin kırsal turizm açısından değerlendirilmesine yerel halkın kırsal turizme bakış açıları incelenmiştir. Araştırmanın amacına uygun olarak nitel (kalitatif) araştırma yöntemi ve keşifsel araştırma tasarımı kullanılmıştır ve mülakat tekniği ile veri elde edilmiştir. Araştırma kapsamında yapılan görüşmeler sonucunda yerel halkın Göynük Köyü’nde tarım turizminin gelişimine olumlu baktıkları ve bu doğrultuda çaba göstermeye hazır oldukları görülmektedir. Yerel halk turistlerin ve turistik işletmelerin köye katkı sağlayacağını düşünmektedir. Ayrıca köy halkının kırsal turizmin uygulanabilmesi için valilik, belediyeler, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve turizm acentelerinden yardım ve destek bekledikleri bu çalışmadaki önemli bulgulardandır. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
In this examination, which was done as a starter think about, it was intended to
uncover the capability of horticultural the travel industry by the assessment of
the travel industry and rural exercises together with the fundamental monetary
components of Nevşehir Province. So as to accomplish this objective, it is
imperative to take the assessments of the nearby individuals and the makers
living there, which is the most influenced by the advancement of the travel
industry in a locale. In this specific circumstance, neighborhood individuals'
perspectives on provincial the travel industry were analyzed regarding rustic the
travel industry in Göynük Village, which is associated with Avanos locale of
Nevşehir. Qualitative (qualitative) research method and exploratory research
design were used in accordance with the purpose of the research and data were
obtained by interview technique. As a result of the interviews carried out within
the scope of the research, it is seen that the local people and producers (ties) are
looking at the development of agricultural tourism in Göynük Village and they
are ready to make efforts in this direction. Local residents believe that tourists
and tourist businesses will contribute to the village. In addition, it can be said
that they expect assistance and support from the governorship, municipalities,
universities, non-governmental organizations and tourism agencies in order to
implement agricultural tourism in the village. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research |
tr_TR |
dc.relation.isversionof |
https://doi.org/10.32958/gastoria.576380 |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Kırsal turizm |
tr_TR |
dc.subject |
Tarım turizmi |
tr_TR |
dc.subject |
Bağcılık |
tr_TR |
dc.subject |
Nevşehir |
tr_TR |
dc.subject |
Rural tourism |
tr_TR |
dc.subject |
Agrotourism |
tr_TR |
dc.subject |
Viticulture |
tr_TR |
dc.title |
Kırsal turizmin gelişimine yönelik yerel halkın yaklaşımı: Avanos Göynük köyü üzerine bir araştırma |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Local people's approach to development of rural tourism: A research on Avanos Göynük village |
tr_TR |
dc.type |
article |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm işletmeciliği bölümü/turizm işletmeciliği anabilim dalı |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
32659 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0002-4168-909X |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
3 |
tr_TR |
dc.identifier.issue |
4 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
739 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
752 |
tr_TR |