dc.contributor.author |
Özgül Katlav, Eda |
|
dc.contributor.author |
Yönet Eren, Firdevs |
|
dc.contributor.author |
Tuna, Muharrem |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-25T09:16:13Z |
|
dc.date.available |
2021-06-25T09:16:13Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.identifier.citation |
ÖZGÜL KATLAV EDA,YÖNET FIRDEVS,TUNA MUHARREM (2019). Kapadokya’da Bağcılığın Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi (Evaluation of Viticulture in Cappadocia in the Scope of Gastronomy Tourism). Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 7(3), 2167-2186. |
tr_TR |
dc.identifier.uri |
https://jotags.org/2019/vol7_issue3_article33.pdf |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/3137 |
|
dc.description.abstract |
Bu çalışmada, Türkiye’de bağcılık için önemli merkezlerden biri olan Kapadokya’da
bağcılığın mevcut durumu ortaya konularak, üzümlerden elde edilen yöresel ürünlerin
gastronomi turizmi kapsamında nasıl değerlendirilebileceği üzerinde durulmuştur.
Araştırmanın alanı Kapadokya bölgesi olarak belirlenmiştir. Araştırmada nitel yaklaşım
çerçevesinde veri toplama tekniği olarak doküman incelenmesi ile yarı yapılandırılmış
görüşme gerçekleştirilmiş, veri analiz yöntemi olarak da içerik analizinden faydalanılmıştır.
Görüşmeler bölgedeki 21 bağcılık ve turizm paydaşı ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma
sonucunda bu bölgede bağcılığın geliştirilmesi ve üzümden elde edilen yerel ürünlerin
gastronomi turizmi açısından değerlendirilmesi gerektiği saptanmıştır. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
In this study, it has been discussed how local products obtained from grapes can be
evaluated within the scope of gastronomy tourism by examining the current situation in
viticulture in Cappadocia.The area of the study was determined as the Cappadocia region.
The study took a qualitative research approach in which semi-structured interviews and
document analysis were employed as major data collection techniques whereas content
analysis was the primary method of analyzing the qualitative data. The interviews were
conducted with 21 viticulture and tourism shareholders in the region. As a result of the
research, it was determined that the development of viticulture in this region should be
promoted and the local products obtained from grapes should be evaluated regarding
gastronomy tourism. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Journal of Tourism and Gastronomy Studies |
tr_TR |
dc.relation.isversionof |
Doi: 10.21325/jotags.2019.466 |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Bağcılık |
tr_TR |
dc.subject |
Yöresel ürün |
tr_TR |
dc.subject |
Gastronomi turizmi |
tr_TR |
dc.subject |
Kapadokya |
tr_TR |
dc.subject |
Viticulture local |
tr_TR |
dc.subject |
Product gastronomy |
tr_TR |
dc.subject |
Tourism |
tr_TR |
dc.subject |
Cappadocia |
tr_TR |
dc.title |
Kapadokya’da bağcılığın gastronomi turizmi açısından değerlendirilmesi |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Evaluation of viticulture in cappadocia in the scope of gastronomy tourism |
tr_TR |
dc.type |
article |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm işletmeciliği bölümü/turizm işletmeciliği anabilim dalı |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
32659 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0002-4168-909X |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
7 |
tr_TR |
dc.identifier.issue |
3 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
2167 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
2186 |
tr_TR |