Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin aldıkları eğitim ile kariyer beklentileri ilişkisi: lisans öğrencilerine yönelik bir araştırma

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Aydemir, Durmuş Ali
dc.contributor.author Buyruk, Lütfi
dc.date.accessioned 2021-06-24T10:10:09Z
dc.date.available 2021-06-24T10:10:09Z
dc.date.issued 2019-12
dc.identifier.citation Aydemir D. A., Buyruk L. (2019). Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin Aldıkları Eğitim ile Kariyer Beklentileri İlişkisi: Lisans Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma, 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Bildiri Kitabı, ss. 299-309, Nevşehir tr_TR
dc.identifier.isbn 978-605-031-271-3
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3030
dc.description.abstract Gastronominin dünyada ve ülkemizde her geçen gün önem kazanması, gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitiminin de yaygınlaşmasına sebep olmuştur. Türkiye'de 2003 yılında 1 adet fakülte ile başlayan gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi veren kurum sayısı, yıldan yıla artarak, bu çalışmanın yapıldığı 2017 yılında 56 programı bulmuştur. 2019 yılı itibarıyla rakamın 65'i aştığı görülmektedir... tr_TR
dc.description.abstract Gastronomy is gaining importance in the world and in our country, and Culinary Arts Education has become widespread. Turkey in 2003, starting with 1 faculty Gastronomy and Culinary Arts education institutions number increased year by year, there are 56 programs in 2017 was made in this study. As of 2019, the figure has exceed ed 65. The aim of this study is to measure the career expectations of undergraduate students studying gastronomy and culinary arts. The main mass of the research consists of undergraduate students studying in the field of Gastronomy and Culinary Arts at state universities in the Central Anatolia Region. The data collected through the survey were analyzed through statistical package programs. According to the results of the research, although the students think that they need to be trained to work in the field of gastronomy and culinary arts, they do not think that the education given in the school will meet the expectations of the sector. In addition, according to the results of simple regression analysis, it was found that as the students' thoughts about the department and the education they received increased positively, their career expectations also increased. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Gastronomi tr_TR
dc.subject Eğitim tr_TR
dc.subject Gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi tr_TR
dc.subject Kariyer beklentisi tr_TR
dc.subject Gastronomy tr_TR
dc.subject Education tr_TR
dc.subject Gastronomy and culinary arts education tr_TR
dc.subject Career expectations tr_TR
dc.title Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin aldıkları eğitim ile kariyer beklentileri ilişkisi: lisans öğrencilerine yönelik bir araştırma tr_TR
dc.title.alternative The relationship between gastronomy and culinary arts students education and career expectations: a research for undergraduate students tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal 4. Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi Bildiri Kitabı tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 114183 tr_TR
dc.identifier.startpage 299 tr_TR
dc.identifier.endpage 309 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster