dc.contributor.author |
Keskin, Emrah |
|
dc.contributor.author |
Solunoğlu, Ali |
|
dc.contributor.author |
Örgün, Emrah |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-24T07:41:52Z |
|
dc.date.available |
2021-06-24T07:41:52Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/3006 |
|
dc.description.abstract |
İnsanların birbirleri ile ilişkilerinden esinlenerek ortaya çıkan marka aşkı kavramı üründen
memnun olan müşterinin ürünün markasına karşı hissettiği bağlılık derecesini ifade etmektedir.
Müşterilerin markaya karşı hissettikleri aşkın davranışsal niyetleri üzerindeki gücünü
belirlemeye yönelik hazırlanan bu çalışma Kapadokya Bölgesinde yer alan ve önemli bir marka
olan Turasan’ı ziyaret eden turistler üzerinde gerçekleştirilmiştir. Çalışma bölgenin önemli şıra
ve şarap merkezlerinden birisi olarak bilinen ve gastronomik bir değere sahip olan Turasan’ı
ziyaret eden 330 yerli turist üzerinde gerçekleştirilmiştir. Kapadokya bölgesine turistik amaçlı
gelen ve bu esnada gastronomik açıdan önemli bir marka olan Turasan’ı ziyaret eden yerli
turistlerin marka aşkları ile davranışsal niyetleri arasındaki ilişkinin belirlendiği bu çalışmada
müşterilerin Turasan markasına karşı hissettikleri aşk ile davranışsal niyetleri arasında pozitif
yönlü ilişkinin olduğu tespit edilmiştir. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
The concept of brand love, which is inspired by the relations between people and each other,
expresses the degree of customer's satisfaction with the product's brand. This study, which is
prepared to determine the power of the customers over the behavioral intentions they feel
towards the brand, was carried out on the tourists who visited Turasan, which is an important
brand in Cappadocia Region.The study was carried out on 330 local tourists who visited
Turasan which is known as one of the most important grape juice and wine centers of the region
and has a gastronomic value.In this study, it is determined that the positive relationship between
the love and the behavioral intentions of the tourists towards the Turasan brand. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
VIII. National IV. International Eastern Mediterranean Tourism Symposium |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Gastronomi |
tr_TR |
dc.subject |
Marka aşkı |
tr_TR |
dc.subject |
Davranışsal niyet |
tr_TR |
dc.subject |
Brand love |
tr_TR |
dc.subject |
Behavioral intention |
tr_TR |
dc.subject |
Gastronomy |
tr_TR |
dc.title |
Marka aşkının davranışsal niyete etkisi |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Effect of brand love on behavioral intention |
tr_TR |
dc.type |
conferenceObject |
tr_TR |
dc.relation.journal |
VIII. National IV. International Eastern Mediterranean Tourism Symposium |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
46974 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0001-6565-4265 |
tr_TR |