dc.contributor.author |
Aydın, Şule |
|
dc.contributor.author |
Keskin, Emrah |
|
dc.contributor.author |
Aydemir, Durmuş Ali |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-23T10:20:30Z |
|
dc.date.available |
2021-06-23T10:20:30Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.identifier.uri |
https://jotags.org/2021/vol9_issue1_abstract26.pdf |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/2974 |
|
dc.description.abstract |
Bu çalışmanın amacı Türk mutfağının uluslararası bilinirliğindeki engelleri aşçıların
görüşleri çerçevesinde değerlendirmektir. Çalışmada Türk mutfağının uluslararası
bilinirliğinin önündeki engelleri tespit etmek için nitel araştırma yöntemlerinden birisi olan
durum/vaka araştırması deseni kullanılmıştır. Çalışma verilerini toplamak için nitel
araştırmalarda sıklıkla kullanılan mülakat/görüşme tekniğinden yararlanılmıştır.
Görüşmelerden elde edilen veriler MAXQDA programı yardımıyla analiz edilmiştir.
Çalışmadan elde edilen bulgulara göre, Türk mutfağının bilinirliğinin önündeki en büyük
engellerin tanıtım eksikliği ve reklam yetersizliği olduğu belirlenmiştir. Bunun yanı sıra
yiyecek içecek işletmelerinin menülerinde Türk mutfağına özgü yemeklere yeterince yer
verilmediği ve markalaşmanın yetersiz olduğu çalışmadan elde edilen diğer bulgulardır.
Çalışma sonunda Türk mutfağının uluslararası bilinirliğini artırmak için uluslararası yemek
yarışmaları ve fuarlara katılım sağlanması, ülke tanıtım filmleri ve kitapçıklarında mutfak
kültürüne daha fazla yer verilmesi ve gastronomi rotalarının oluşturulmasının gerekli
olduğu yönünde önerilerde bulunulmuştur. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
The aim of this study is to evaluate the obstacles in the international recognition of Turkish
cuisine within the framework of the views of the cooks. In the study, one of the qualitative
research methods, case study design, was used to determine the obstacles to the
international recognition of Turkish cuisine. Interview technique, which is frequently used
in qualitative research, was used to collect study data. The data obtained from the interviews
were analyzed with the help of MAXQDA program. According to the findings obtained
from the study, it was determined that the biggest obstacles to the awareness of Turkish
cuisine are the lack of promotion and advertising. In addition to this, other findings obtained
from the study are that there are not enough Turkish cuisine in the menus of food and
beverage businesses and branding is insufficient. At the end of the study, suggestions were
made to increase the international awareness of Turkish cuisine. Fort this reason, it is
necessary to participate in international food competitions and fairs, include more cuisine
culture in country promotional films and booklets, and create gastronomy routes. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Journal of Gastronomy and Tourism Studies |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Tanıtım |
tr_TR |
dc.subject |
Bilinirlik |
tr_TR |
dc.subject |
Türk mutfağı |
tr_TR |
dc.subject |
Mutfak kültürü |
tr_TR |
dc.subject |
Turkish cuisine |
tr_TR |
dc.subject |
Cuisine culture |
tr_TR |
dc.subject |
Promotion |
tr_TR |
dc.subject |
Recognition |
tr_TR |
dc.title |
Türk mutfağının uluslararası bilinirliğindeki engeller ve aşçıların konu hakkındaki görüşleri |
tr_TR |
dc.title.alternative |
The obstacles regarding the international recognition of Turkish cuisine and the related viewpoints of cooks |
tr_TR |
dc.type |
article |
tr_TR |
dc.relation.journal |
Journal of Gastronomy and Tourism Studies |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
46974 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0001-6565-4265 |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
9 |
tr_TR |
dc.identifier.issue |
1 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
915 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
936 |
tr_TR |