dc.contributor.author |
İlhan, İbrahim |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-22T08:00:55Z |
|
dc.date.available |
2021-06-22T08:00:55Z |
|
dc.date.issued |
2019-12 |
|
dc.identifier.citation |
İlhan, İbrahim (2019), Alternatif Turizm, Alternatif Turizm, (Editörler: Şule Aydın, Duygu Eren), Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. Ankara, s.s.19-48. |
tr_TR |
dc.identifier.isbn |
978-605-254-195-1 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/2878 |
|
dc.description.abstract |
Alternatif turizmin genel olarak kavramsal çerçevesi ile ele alındığı bu bölümde, öncelikle alternatif turizm kavramı tanımlanmakta, alternatif turizmin özellikleri sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde sınıflandırılmakta, alternatif turizmin ortaya çıkışı ve gelişimi sürdürülebilir turizm, post-modernizm ve post-Fordizm kavramları çerçevesinde açıklanmaktadır. Alternatif turizmin kavramsallaştırılması ve tanımlanmasındaki sorunlar,
alternatif turizm - kitle turizmi ikilemi ve alternatif turizmin sürdürülebilirliği konusundaki eleştiri ve tartışmalar değerlendirilmektedir. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. Ankara |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/closedAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Alternatif turizm |
tr_TR |
dc.subject |
Sürdürülebilir turizm |
tr_TR |
dc.subject |
Sürdürülebilir turizm ilkeleri |
tr_TR |
dc.title |
Alternatif turizm |
tr_TR |
dc.type |
bookPart |
tr_TR |
dc.relation.journal |
Alternatif Turizm |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
33545 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0002-6614-9356 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
19 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
48 |
tr_TR |