dc.contributor.author |
Ardıç Yetiş, Şule |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-22T07:46:26Z |
|
dc.date.available |
2021-06-22T07:46:26Z |
|
dc.date.issued |
2015-06 |
|
dc.identifier.citation |
Ardıç Yetiş, Ş. (2015). Kapadokya yemek kültürü ve Mustafapaşa beldesi Sinasos örneği.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 3(2), 12-19. |
tr_TR |
dc.identifier.uri |
https://www.jotags.org/Articles/2015_vol3_issue2/2015_vol3_issue2_article2.pdf |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/2873 |
|
dc.description.abstract |
Bir destinasyonun tarihi ve doğal güzellikleri kadar yemek kültürü de merak uyandırmaktadır. Bu anlamda, Türk mutfağı birçok yöresel lezzeti içinde barındıran özgün bir mutfaktır. Kapadokya geçmişten günümüze kültür mozaiğini oluşturmaktadır ve bu mozaik yöresel yemek kültürüne de yansımaktadır.
20. yüzyıla kadar Karamanlı Rumlar ve Türkler Mustafapaşa Beldesi’nde birlikte yaşamışlar ve daha sonra Muhacirlerin yerleştiği bu beldede bu ortak yaşam yemek kültürünün çeşitlenmesini sağlamıştır. Bu çalışmada, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu ile çekici bir turizm destinasyonu olan Kapadokya’nın Mustafapaşa Beldesi’nin mutfak kültürü incelenmiş ve Beldeye ait bazı yöresel yemeklerin malzeme, yapılış ve fotoğraflarına yer verilmiştir. Çalışmada Mustafapaşa Beldesi’nin yöresel yemeklerine dikkat çekerek, Kapadokya Bölgesi gastronomi turizmine katkı sağlamak ve yöresel mutfak kültürünün tanıtımı amaçlanmaktadır. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
A historical place and natural beauty of the destination raises curiosity as well as food
culture. In this sense, the Turkish cuisine is a unique cuisine that contains many local
specialties. From past to today, Cappadocia constitutes cultural mosaic and this mosaic is
reflected in the local food culture. Until 20th Century Karaman Greeks and Turks lived
together in Mustafapaşa and then this common life where Emigrants settled, has led to the
diversification of food culture. This study investigates the cuisine from Mustafapaşa of
Cappadocia’s town, which is an attractive touristic region for tourism for both its natural
beauty and rich culture. The purpose of the study is to draw attention to the regional
cuisine Mustafapaşa, to contribute to gastronomy tourism as a kind of alternative tourism
in Cappadocia Region and to promote regional cuisine. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Gastronomi turizmi |
tr_TR |
dc.subject |
Yemek kültürü |
tr_TR |
dc.subject |
Mustafapaşa |
tr_TR |
dc.subject |
Gastronomy tourism |
tr_TR |
dc.subject |
Food culture |
tr_TR |
dc.title |
Kapadokya yemek kültürü ve Mustafapaşa beldesi (Sinasos) örneği |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Regional cuisine of Cappadocia and example of Mustafapaşa (Sinasos) |
tr_TR |
dc.type |
article |
tr_TR |
dc.relation.journal |
Journal of Tourism and Gastronomy Studies |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm işletmeciliği bölümü/turizm işletmeciliği anabilim dalı |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
56949 |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
3 |
tr_TR |
dc.identifier.issue |
2 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
12 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
19 |
tr_TR |