Kapadokya yemek kültürü ve Mustafapaşa beldesi (Sinasos) örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Ardıç Yetiş, Şule
dc.date.accessioned 2021-06-22T07:46:26Z
dc.date.available 2021-06-22T07:46:26Z
dc.date.issued 2015-06
dc.identifier.citation Ardıç Yetiş, Ş. (2015). Kapadokya yemek kültürü ve Mustafapaşa beldesi Sinasos örneği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 3(2), 12-19. tr_TR
dc.identifier.uri https://www.jotags.org/Articles/2015_vol3_issue2/2015_vol3_issue2_article2.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/2873
dc.description.abstract Bir destinasyonun tarihi ve doğal güzellikleri kadar yemek kültürü de merak uyandırmaktadır. Bu anlamda, Türk mutfağı birçok yöresel lezzeti içinde barındıran özgün bir mutfaktır. Kapadokya geçmişten günümüze kültür mozaiğini oluşturmaktadır ve bu mozaik yöresel yemek kültürüne de yansımaktadır. 20. yüzyıla kadar Karamanlı Rumlar ve Türkler Mustafapaşa Beldesi’nde birlikte yaşamışlar ve daha sonra Muhacirlerin yerleştiği bu beldede bu ortak yaşam yemek kültürünün çeşitlenmesini sağlamıştır. Bu çalışmada, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu ile çekici bir turizm destinasyonu olan Kapadokya’nın Mustafapaşa Beldesi’nin mutfak kültürü incelenmiş ve Beldeye ait bazı yöresel yemeklerin malzeme, yapılış ve fotoğraflarına yer verilmiştir. Çalışmada Mustafapaşa Beldesi’nin yöresel yemeklerine dikkat çekerek, Kapadokya Bölgesi gastronomi turizmine katkı sağlamak ve yöresel mutfak kültürünün tanıtımı amaçlanmaktadır. tr_TR
dc.description.abstract A historical place and natural beauty of the destination raises curiosity as well as food culture. In this sense, the Turkish cuisine is a unique cuisine that contains many local specialties. From past to today, Cappadocia constitutes cultural mosaic and this mosaic is reflected in the local food culture. Until 20th Century Karaman Greeks and Turks lived together in Mustafapaşa and then this common life where Emigrants settled, has led to the diversification of food culture. This study investigates the cuisine from Mustafapaşa of Cappadocia’s town, which is an attractive touristic region for tourism for both its natural beauty and rich culture. The purpose of the study is to draw attention to the regional cuisine Mustafapaşa, to contribute to gastronomy tourism as a kind of alternative tourism in Cappadocia Region and to promote regional cuisine. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Gastronomi turizmi tr_TR
dc.subject Yemek kültürü tr_TR
dc.subject Mustafapaşa tr_TR
dc.subject Gastronomy tourism tr_TR
dc.subject Food culture tr_TR
dc.title Kapadokya yemek kültürü ve Mustafapaşa beldesi (Sinasos) örneği tr_TR
dc.title.alternative Regional cuisine of Cappadocia and example of Mustafapaşa (Sinasos) tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Journal of Tourism and Gastronomy Studies tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm işletmeciliği bölümü/turizm işletmeciliği anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 56949 tr_TR
dc.identifier.volume 3 tr_TR
dc.identifier.issue 2 tr_TR
dc.identifier.startpage 12 tr_TR
dc.identifier.endpage 19 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster