Otel işletmelerinde yeşil pazarlama uygulamalarına personelin bakış açısı

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Ardıç Yetiş, Şule
dc.date.accessioned 2021-06-22T07:26:43Z
dc.date.available 2021-06-22T07:26:43Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation Ardıç Yetiş, Ş. (2019). Otel işletmelerinde yeşil pazarlama uygulamalarına personelin bakış açısı. Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 17, 509-532. tr_TR
dc.identifier.uri http://sosbilder.igdir.edu.tr/Makaleler/480632005_21_Yetis_(509-532).pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/2861
dc.description.abstract Günümüzde işletmeler, çevresel sorunlara duyarlı olmadan varlıklarını sürdüremeyeceklerinin bilincindedirler. Yeşil pazar-lama felsefesini anlamak, benimsemek ve uygulamak temel sermayesi doğal kaynaklar olan turizm işletmeleri için daha önemli hale gelmektedir. İşletmelerin hedef kitlesini oluşturan tüketicilerin çevreye olan duyarlılıkları ise işletmeleri çevreye duyarlı olmaya zorlayacak itici bir güç niteliğindedir. Bu çalışmanın amacı, otel işletmelerinde çalışanların yeşil pazarlama uygulamalarına bakış açılarının demografik özelliklere göre incelenmesidir. Bu amaç doğrultusunda Nevşehir’de bulunan dört ve beş yıldızlı otellerde çalışan personel araştırma kapsamına alınmıştır. Elde edilen verilere T-testi ve Anova analizi yapılmıştır. Analiz sonucunda otel çalışanlarının yürütülen yeşil pazarlama uygulamalarına bakış açılarının bazı demografik özelliklerine göre farklılık gösterdiği tespit edilmiştir. tr_TR
dc.description.abstract : Nowadays, companies are conscious that they cannot sustain their company’s life without having environmental sensitivity. To understand, adopt and practice the green marketing philosophy is getting more important for the tourism establishments whose main capital is natural resources. The consumers’ sensitivity about nature who constitute establishments’ intended population, is the driving force which pushes establishments to be sensitive about nature. The purpose of this study is to examine the perspective of employees for green marketing practices in the hotel according to demographic characteristics. In accordance with this purpose, four and five-star hotel in Nevşehir, are employed in the scope of the study. Four and five-star hotel’s employees have included the field research. T-test and ANOVA were employed. In the result of the analysis, it is carried out that employees' perspective on green marketing practices have been identified some difference according to demographic characteristics. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Çevre tr_TR
dc.subject Yeşil pazarlama tr_TR
dc.subject Otel çalışanları tr_TR
dc.subject Otel işletmeleri tr_TR
dc.subject Environment tr_TR
dc.subject Green marketing tr_TR
dc.subject Hotel employees tr_TR
dc.subject Hotel business tr_TR
dc.title Otel işletmelerinde yeşil pazarlama uygulamalarına personelin bakış açısı tr_TR
dc.title.alternative The perspectives of employees in green marketing applications in hotel business tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm işletmeciliği bölümü/turizm işletmeciliği anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 56949 tr_TR
dc.identifier.volume 2019 tr_TR
dc.identifier.issue 17 tr_TR
dc.identifier.startpage 509 tr_TR
dc.identifier.endpage 532 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster