dc.contributor.author |
Özkan, Çiğdem |
|
dc.contributor.author |
Aydın, Şule |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-21T19:15:13Z |
|
dc.date.available |
2021-06-21T19:15:13Z |
|
dc.date.issued |
2018 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/2840 |
|
dc.description.abstract |
Günümüzde, turizm küresel ekonominin gelişmesine katkı yapan ana sektörlerden
birisidir. Turizmde kullanılan kaynakların gelecek kuşaklara aktarımını sağlayabilmek
için, sürdürülebilir turizm önemli bir turizm anlayışı olarak karşımıza çıkmaktadır.
Turizmin sürdürülebilir olabilmesi için ise bir bölgede var olan kültürel, doğal ve tarihi
değerlerin farkında olunması ve bunun sonucunda korunması gerekmektedir.
Destinasyonların bu anlamda ön plana çıkarabilecekleri değerlerin başında da yerel yemek
kültürleri gelmektedir. Ayvacık, sürdürülebilir gastronomi turizmi bakımından önemli bir
potansiyele sahiptir. Bu çalışmada amaç Ayvacık ilçesine özgü yöresel yemeklerin ortaya
çıkarılması ve gastronomi değerleri aracılığı ile bölgeye gelen turistlerin yerel kültürü
tanımalarının sağlanabilmesi için önerilerin geliştirilmesidir. Ayvacık ilçesine özgü
yöresel yiyeceklerin ortaya çıkarılmasında, nitel araştırma yöntemlerinden olan yüz yüze
görüşme yöntemiyle yerel halktan elde edilen veriler kullanılmıştır. Aynı zamanda
Ayvacık belediyesi tanıtım broşürü ve Cd’ler incelenmiştir. Bulgular betimsel analiz
yöntemiyle analiz edilmiştir. Çalışma sonucunda Ayvacık potansiyel olarak gastronomi
değerleri bakımından önemli bir gastronomi turizmi merkezi olmaya aday bir ilçe olduğu
ortaya çıkmaktadır. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
Today, tourism is one of the main sectors contributing to the development of the global
economy.Sustainable tourism emerges as an important tourism concept in order to enable
the transfer of resources used in tourism to future generations.In order for tourism to be
sustainable, it is necessary to be aware of the cultural, natural and historical values that
exist in a region and to protect it as a result. Local food cultures are at the forefront of the
values that destinations can bring to the forefront in this sense.Ayvacık has an important
potential for sustainable gastronomy tourism values.The aim of this study is to reveal
local foods specific to the Ayvacık county and to develop suggestions for local culture of
tourists coming to the region through gastronomy values.The data obtained by face-toface interview with local people were used to reveal local foods specific to the Ayvacık
county.The findings were analyzed by descriptive analysis method. As a result of the
study, Ayvacık turns out to be a candidate to be an important gastronomy tourism center
in terms of potential gastronomy values. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Sürdürülebilir destinasyonlar |
tr_TR |
dc.subject |
Yerel ürünler |
tr_TR |
dc.subject |
Gastronomi |
tr_TR |
dc.subject |
Sustainable destinations |
tr_TR |
dc.subject |
Local foods |
tr_TR |
dc.subject |
Gastronomy |
tr_TR |
dc.title |
Yerel yiyecekler aracılığı ile sürdürülebilir destinasyonlar: Ayvacık örneği |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Sustainable destinations through local food: the Example of ayvacık |
tr_TR |
dc.type |
article |
tr_TR |
dc.relation.journal |
Journal of Tourism and Gastronomy Studies |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
43527 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
59459 |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
6 |
tr_TR |
dc.identifier.issue |
1 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
335 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
349 |
tr_TR |