Otel işletmelerinde bilgi yönetiminin örgütsel performansa etkisi: Farklı örgüt kültürü tiplerinde bir karşılaştırma

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Şahin Perçin, Nilüfer
dc.contributor.author Uzun, Dilek
dc.date.accessioned 2021-06-21T10:11:07Z
dc.date.available 2021-06-21T10:11:07Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier.citation PERÇİN, D. U. Ş. OTEL İŞLETMELERİNDE BİLGİ YÖNETİMİNİN ÖRGÜTSEL PERFORMANSA ETKİSİ: FARKLI ÖRGÜT KÜLTÜRÜ TİPLERİNDE BİR KARŞILAŞTIRMA. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 5(1). tr_TR
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/2801
dc.description.abstract Tüm dünyada bilgi toplumuna geçiş sürecinin yaşandığı bu dönemde, bilgi temel üretim faktörü haline gelmiştir. Bu şartlar altında, işletmelerin en önemli rekabet üstünlüğü aracı durumuna gelmiş olan bilgiyi etkili şekilde yönetebilmeleri önem kazanmıştır. Bunun örgütsel performansı arttıracağı görüşü hakimdir. Bununla birlikte, bilgi yönetimi temelinde insanın yer aldığı süreçleri kapsamaktadır ve dolayısıyla örgüt kültüründen etkilenmektedir. Bu çalışmada, bilgi yönetiminin dört farklı kültür tipinde örgütsel performans üzerine etkisi incelenmektedir. Çalışma Ege bölgesindeki beş yıldızlı otel işletmelerinden seçilen örneklem üzerinde yürütülmüştür. Araştırmaya kaynak olan veriler yapılandırılmış soru formu kullanılarak toplanmış ve araştırmanın amacı doğrultusunda regresyon analizi kullanılmıştır. Sonuç olarak, kültür tiplerinde farklı bilgi yönetimi boyutlarının örgütsel performans üzerinde etkili olduğu ortaya çıkmıştır. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Bilgi yönetimi tr_TR
dc.subject Örgüt kültürü tr_TR
dc.subject Otel işletmeleri tr_TR
dc.title Otel işletmelerinde bilgi yönetiminin örgütsel performansa etkisi: Farklı örgüt kültürü tiplerinde bir karşılaştırma tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0002-7063-3247 tr_TR
dc.contributor.authorID 54525 tr_TR
dc.identifier.volume 5 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster