Başlık için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü listeleme

Başlık için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü listeleme

Sırala: Sıra: Sonuçlar:

  • Yönet Eren, Firdevs; Ceyhun Sezgin, Aybuke (2021)
    Destinasyonların belirli bir yörede üretilen gastronomik ürünlerin doğallığının ve kalitesinin sürdürülebilirliğini koruma altına almak için coğrafi işaret sistemini kullanmaları oldukça önemli bir faktördür. Coğrafi ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Ceyhun Sezgin, Aybuke (Journal of tourism research institute, 2021-07-01)
    Destinasyonların belirli bir yörede üretilen gastronomik ürünlerin doğallığının ve kalitesinin sürdürülebilirliğini koruma altına almak için coğrafi işaret sistemini kullanmaları oldukça önemli bir faktördür. Coğrafi ...
  • Şahin Perçin, Nilüfer; Erbaş, Emre (2015)
    This paper introduces a syntheses of traditional Importance-Performance Analysis and Analytical Hierarchy Process under the name of Competitive Importance-Performance Analysis (CIPA), to empower managers to make better ...
  • Keskin, Emrah; Örgün, Emrah; Akbaş Tuna, Ayşen; Tuna, Muharrem (Proceedings of 33rd International Business Research Conference, 2016)
    It is vitally important for the continuity of business that producing the quality products for creating customer satisfaction by the executive chefs who still work in tourism sector. This study was carried out to reveal ...
  • Çetin, Betül; Şahin Perçin, Nilüfer (2019)
  • Kale, Emine (Anatolia Bilim Akademisi, 2018)
    ireylerarası çatışma, bireylerin tercih ettikleri sonuçlar, tutumlar, değerler ve davranışlarla ilgili olarak birbirlerine karşı olduklarını düşünen iki veya daha fazla kişiyle ilgilidir. Çatışma yönetimi stilleri, bireylerin ...
  • Pala, Kenan; İlhan, İbrahim (Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2023-06-30)
    Aşçılık eğitimi alan ön lisans ve lisans öğrencilerinin temel mutfak beceri ve yetilerini ifade eden pişirme yetkinliklerine çoklu görev ve kariyer uyum yeteneklerinin etkisinin araştırılması bu çalışmanın temel amacını ...
  • Buyruk, Lütfi; Kılıçhan, Reha (Detay yayıncılık, 2019-12)
    Deniz turizmi, alternatif turizm açısından değerlendirildiğinde, geçmişte deniz-kum-güneş üçlüsünün bir parçası olarak kitle turizmini çağrıştırsa da günümüzde kitle turizminin sert özelliğinden uzak, ekolojik ve doğa ...
  • Şahin Perçin, Nilüfer; Erbaş, Emre (2016)
    Bu çalışmada, Kalite Fonksiyon Göçerimi (KFG), Önerme-Belirleyiciliği Analizi (ÖBA) ve Analitik Hiyerarşi Süreci (AHS) yaklaşımlarının bir arada kullanılması ile destinasyon rekabetçiliğinin stratejik olarak planlanmasına ...
  • Keskin, Emrah; Yetiş Ardıç, Şule; Sezen, Nevres (Turizm akademik dergisi, 2022-06-16)
    Destinasyon yiyecek imajı, destinasyon algısını olumlu hale getirmek için oldukça etkilidir. Algılanan değer, deneyimler sonucunda oluşan ve davranışların şekillenmesinde rol oynayan bir etmendir. Hatırlanır deneyimler ise ...
  • İlhan, İbrahim; Sözbilen, Gülhan (Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. Ankara, 2018-10)
    Bu bölümde, diaspora ve diaspora turizmi kavramları tanımlanmakta, diaspora turizmi talebi ve arzının özellikleri, dünyada ve Türkiye’deki diaspora turizminin mevcut durumu aktarılmaktadır.
  • İlhan, İbrahim; Özkoç, Aziz Gökhan (Değişim Yayınları, 2022-03)
    Toplumsal bir fenomen olarak turizm, çeşitli disiplinlerce ele alınmış, teorik ve ampirik çalışmalara ilham kaynağı olmuştur. Bu çalışma dahilinde turizm olgusunun, günümüze kadar hangi disiplinlerle ne tür bir çerçevede ...
  • Keskin, Emrah; Çontu, Mehmet (Detay Yayıncılık, 2019)
  • Keskin, Emrah; Örgün, Emrah; Erol, Günay (DOKAP Bölgesi Uluslararası Turizm Sempozyumu, 2017)
    Doğu Karadeniz bölgesi, doğal ve kültürel çekiciliklerinin yanında kendine özgü mutfak kültürü ve yöresel yiyecek ürünleri ile de Türkiye’nin önemli bir turistik destinasyon merkezi haline gelmektedir. Buna rağmen turistik ...
  • Keskin, Emrah; Yayla, Özgür; Aktaş, Ferzan (İşletme Araştırmaları Dergisi, 2020)
    Amaç – Bu araştırma turizm sektöründe çalışan personelin duygusal zekalarının kariyer uyumlarını ne derece etkilediğini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Ayrıca kariyer uyumlarının yaşam doyumlarına etkisi de araştırma ...
  • Güzel, Berrin; Şahin Perçin, Nilüfer (2008)
  • Parlak, Kader; Yalınız, Fatma (International Gastronomy Tourism Studies Congress- Kocaeli University, 2018-09-20)
    Vejetaryen beslenme mutfak gelişim ve değişimleri içerisinde kendine oldukça büyük bir yeredinmiştir. Ortaya çıktığı günden bu güne kadar bu beslenme tarzını seçenlerin sayısı hızlaartmıştır. Bu nedenle insanlar seyahatlerine ...
  • Etik 
    Özgener, Şevki; İlhan, İbrahim (Dora Basım Yayın Dağıtım Ltd. Şti., Bursa, 2020)
    Kitabın bu bölümünde ahlak ve etik kavramları, ahlak ve etik arasındaki farklılıklar, toplum ve işletmeler açısından etiğin önemi ve etik teoriler üzerinde ayrıntılı olarak durulmaktadır.
  • İlhan, İbrahim (Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. Ankara, 2019-03)
    Etik karar verme, etik standartları belirleme ve belirlenen standartlar çerçevesinde alternatif hareket tarzları arasından seçim yapmaktır.
  • İlhan, İbrahim (Erciyes Üniversitesi, Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 2006-12)
    Bu bildiride; (a) Etiğin konusunu oluşturan ahlak, ahlak normu, ahlak kuramları, ahlaki yargı, ahlaki gerekçelendirme, etiğin araştırma düzeylerinin tanımlanması yoluyla etik ve etiksel karar verme; (b) Etiksel karar verme ...