Yazar "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı" için listeleme

Yazar "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı" için listeleme

Sırala: Sıra: Sonuçlar:

  • Şahin Perçin, Nilüfer; Erbaş, Emre (2015)
    This paper introduces a syntheses of traditional Importance-Performance Analysis and Analytical Hierarchy Process under the name of Competitive Importance-Performance Analysis (CIPA), to empower managers to make better ...
  • Çetin, Betül; Şahin Perçin, Nilüfer (2019)
  • Kale, Emine (Anatolia Bilim Akademisi, 2018)
    ireylerarası çatışma, bireylerin tercih ettikleri sonuçlar, tutumlar, değerler ve davranışlarla ilgili olarak birbirlerine karşı olduklarını düşünen iki veya daha fazla kişiyle ilgilidir. Çatışma yönetimi stilleri, bireylerin ...
  • Kodal, Seçkin; Şahin Perçin, Nilüfer (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 2022-09-01)
    Küresel yaşamın ticari boyutunu oluşturan uluslararası iş birlikleri, zorlu rekabet pazarında işletmelerin elini güçlendiren gelişmeler olmaktadır. Bu pazarın önemli bir yüzdesini konaklama sektörü oluştururken, özellikle ...
  • Pala, Kenan; İlhan, İbrahim (Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2023-06-30)
    Aşçılık eğitimi alan ön lisans ve lisans öğrencilerinin temel mutfak beceri ve yetilerini ifade eden pişirme yetkinliklerine çoklu görev ve kariyer uyum yeteneklerinin etkisinin araştırılması bu çalışmanın temel amacını ...
  • Pala, Kenan; İlhan, İbrahim (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 2023-03-01)
    Yiyecek içecek işletmelerinde verilen hizmetin niteliği ve gereklilikleri düşünüldüğünde; çalışanların çoklu görev ve kariyer uyum yeteneği özelliklerinin sektörde faaliyet gösteren işletmelere iş gören noktasında rekabet ...
  • Buyruk, Lütfi; Kılıçhan, Reha (Detay yayıncılık, 2019-12)
    Deniz turizmi, alternatif turizm açısından değerlendirildiğinde, geçmişte deniz-kum-güneş üçlüsünün bir parçası olarak kitle turizmini çağrıştırsa da günümüzde kitle turizminin sert özelliğinden uzak, ekolojik ve doğa ...
  • Ünlü, Nefiye; Buyruk, Lütfi (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 2022-01-01)
    Bu araştırmanın amacı; destinasyon markalaşma sürecinde Amasya ilinin gastronomi potansiyelini ortaya koymak, gastronominin destinasyon markalaşma sürecindeki önemini vurgulamak ve Amasya'daki gastronomik değerlerin Amasya ...
  • Şahin Perçin, Nilüfer; Erbaş, Emre (2016)
    Bu çalışmada, Kalite Fonksiyon Göçerimi (KFG), Önerme-Belirleyiciliği Analizi (ÖBA) ve Analitik Hiyerarşi Süreci (AHS) yaklaşımlarının bir arada kullanılması ile destinasyon rekabetçiliğinin stratejik olarak planlanmasına ...
  • İlhan, İbrahim; Sözbilen, Gülhan (Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. Ankara, 2018-10)
    Bu bölümde, diaspora ve diaspora turizmi kavramları tanımlanmakta, diaspora turizmi talebi ve arzının özellikleri, dünyada ve Türkiye’deki diaspora turizminin mevcut durumu aktarılmaktadır.
  • İlhan, İbrahim; Özkoç, Aziz Gökhan (Değişim Yayınları, 2022-03)
    Toplumsal bir fenomen olarak turizm, çeşitli disiplinlerce ele alınmış, teorik ve ampirik çalışmalara ilham kaynağı olmuştur. Bu çalışma dahilinde turizm olgusunun, günümüze kadar hangi disiplinlerle ne tür bir çerçevede ...
  • Güzel, Berrin; Şahin Perçin, Nilüfer (2008)
  • Parlak, Kader; Yalınız, Fatma (International Gastronomy Tourism Studies Congress- Kocaeli University, 2018-09-20)
    Vejetaryen beslenme mutfak gelişim ve değişimleri içerisinde kendine oldukça büyük bir yeredinmiştir. Ortaya çıktığı günden bu güne kadar bu beslenme tarzını seçenlerin sayısı hızlaartmıştır. Bu nedenle insanlar seyahatlerine ...
  • Etik 
    Özgener, Şevki; İlhan, İbrahim (Dora Basım Yayın Dağıtım Ltd. Şti., Bursa, 2020)
    Kitabın bu bölümünde ahlak ve etik kavramları, ahlak ve etik arasındaki farklılıklar, toplum ve işletmeler açısından etiğin önemi ve etik teoriler üzerinde ayrıntılı olarak durulmaktadır.
  • İlhan, İbrahim (Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. Ankara, 2019-03)
    Etik karar verme, etik standartları belirleme ve belirlenen standartlar çerçevesinde alternatif hareket tarzları arasından seçim yapmaktır.
  • İlhan, İbrahim (Erciyes Üniversitesi, Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 2006-12)
    Bu bildiride; (a) Etiğin konusunu oluşturan ahlak, ahlak normu, ahlak kuramları, ahlaki yargı, ahlaki gerekçelendirme, etiğin araştırma düzeylerinin tanımlanması yoluyla etik ve etiksel karar verme; (b) Etiksel karar verme ...
  • Gündoğdu, Enes; Buyruk, Lütfi (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 2021-09-01)
    İnsanların çeşitli sebeplerden dolayı dışarıda yemek yeme davranışının artması sebebiyle yiyecek içecek hizmetleri endüstrisi sürekli olarak bir gelişim içindedir. Tüketicilerin talepleri sonucu yiyecek içecek işletmelerinin ...
  • Dinler, Barış Vaiz; İlhan, İbrahim; Özkoç, Aziz Gökhan (Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. Ankara, 2020-09)
    The aim of this study is to understand the local gastronomic elements of destinations in the branding process of destinations. To achieve this goal, Adana province, which has a large kitchen culture in Turkey is chosen. ...
  • Dinler, Barış Vaiz; İlhan, İbrahim; Özkoç, Aziz Gökhan (Journal of Yasar University, 2021-02-28)
    The aim of this study is to understand the local gastronomic elements of destinations in the branding process of destinations. To achieve this goal, Adana province, which has a large kitchen culture in Turkey is chosen. ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Özgül Katlav, Eda; Büyükkuru, Meral (USF M3 Publishing, 2021)
    The aim of this study is to evaluate the services offered by the businesses organizing Turkish Night in Cappadocia by tourist guides. The sample of the study consists of 20 professional tourist guides, as they promote the ...